Un Helvası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı mutfağından miras kalan un helvası, hemen hemen her yörede aynı şekilde pişirilir. Düğün, cenaze gibi törenlerde ikram edilmesiyle bilinir. Un, su ve süt ile hazırlanan bu tatlı, yumuşak ve hafiftir. Özellikle İç Anadolu'da sık sık tüketilen un helvası, meyve ve soslarla birlikte servis edilebilir. Peki, tam ölçülü un helvası nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı un helvası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Un Helvası Kaç Kaloridir?

Un Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Un Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

İsterseniz tarçın, ceviz ya da antep fıstığı ile servis edin.

  Püf Noktası
  • Helva yapımında en önemli nokta, unu sürekli olarak karıştırmaktır.
  • Karıştırma işlemini daha rahat yapabilmek için tahta kaşık kullanın.
  • Kavurduğunuz unun rengi pembeleşmeye başlayınca diğer malzemeleri ekleyin. Un koyulaştıkça acılaşmaya başlayacaktır.
  • Helva tariflerinde dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise margarin yerine tereyağı kullanmaktır. Böylece helvanın kokusu ve lezzeti daha iyi olacaktır.
  • Helvanın kıvamını yumuşatmak için içerisine koyacağınız suyu azaltıp süt miktarını çoğaltabilirsiniz.
  • Helvanın yoğunluğunu arttırmak için, pişirme esnasında kaymak ekleyebilirsiniz.
  • İsterseniz unu sıcak tavada kavurup renk aldırabilirsiniz. Ardından tereyağını ekleyerek işleme aynı şekilde devam edebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Video Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği Sütlü Tatlılar Bayram Tatlıları Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Buzluk Kurabiyesi
3 Kaşık Tatlısı
Bal Kabaklı Pankek
Makroudh
Bisküvili, hurmalı tatlı
Cevizli, kızılcık soslu kruvasan