İnge Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yöresel tatlılarımızdan biri olan inge tatlısı Denizli'ye aittir. Sizler için inge tatlısının yapılışını anlattık. Siz ve malzemeleriniz hazırsa inge tatlısının detayları aşağıda. 

İnge Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

İnge Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un bir karıştırma kabına alınır. Ortası açılır.
  2. Dövülmüş ceviz ve ay çiçek yağı dışındakiler una eklenerek yoğurulur. 
  3. İki ayrı parçaya ayrılır, rulo yapılır. 
  4. Rulolar saç örgüsü şeklinde tepsiye yerleştirilir. Hafifçe üstüne bastırılır.
  5.  Üzeri yağlanır fırına sürülür. Kızarınca fırından alınır.
  6. Şeker ve su bir tencereye alınır ve kaynadıktan sonra limon eklenir.
  7. Şerbet tatlı üzerine dökülür. 
  8. Hindistan cevizi  serpildikten sonra servis edilir. 
  9. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Soğuk olarak servis edilir. 
  Püf Noktası
  • Şerbet sıcak, tatlı ise ılık olmalıdır. 

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Tatlı Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Buzluk Kurabiyesi
3 Kaşık Tatlısı
Bal Kabaklı Pankek
Makroudh
Bisküvili, hurmalı tatlı
Cevizli, kızılcık soslu kruvasan