Haşhaşlı Çörek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Haşhaşlı Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Haşhaş ezmesine bir çay bardağı ayçiçeği yağı ekleyip iyice karıştırın. Ilık su, yaş maya, ayçiçeği yağı ve 1 yemek kaşığı şekeri hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında bekletin. Karışım iki misli kabarınca tekrar yoğurun. Hamuru oklavayla 4-5 mm kalınlığında açıp üzerine haşhaş ezmesini sürüp şeker serpin. Rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. İki parmak kalınlığında dilimlere ayırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çörek Tarifleri

Benzer Tarifler

Buzluk Kurabiyesi
3 Kaşık Tatlısı
Bal Kabaklı Pankek
Makroudh
Bisküvili, hurmalı tatlı
Cevizli, kızılcık soslu kruvasan