Kıtır tart hamurunun üzerine yayılan sarımsaklı domates sosu, fırında piştikçe nefis aromalar yayıyor; son dokunuşta eklenen mini mozzarella ve taze otlarla bu tart, yaz sofralarına hem lezzet hem de zarafet katıyor.
Tarifler ve yapım: Lezzet Mutfak Stüdyo
Fotoğraf: Melis Kayacık
Tart hamuru için
İç harcı için
Tart hamuru için, tereyağını eritip soğumaya bırakın. Geniş bir yoğurma kabına alın ve üzerine yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Karışımı iyice harmanlayın. Ardından yumuşak ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar azar azar un ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru yağlanmış küçük tart kalıplarına paylaştırın. Elinizle bastırarak kalıpların tabanına ve kenarlarına eşit şekilde yayın. Hamurun kabarmasını önlemek için çatalla birkaç yerinden delin. Kalıpları buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin. Bu sırada fırını 190 dereceye ısıtın. İç harç için sarımsakları soyup ince ince kıyın. Bir kaseye zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber, hardal sos ve balı alın, karıştırın. Ardından doğradığınız domatesleri ekleyip tekrar karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız tart hamurlarının üzerine domatesli karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika, hamurlar kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra tartları 10 dakika kalıpların içinde dinlendirin. Servis öncesinde, az miktarda zeytinyağı ve baharatla harmanladığınız mozzarella peynirlerini tartların üzerine yerleştirin. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis edin.