Patatesli, Füme Etli Ve Peynirli Poğaça
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli, Füme Etli Ve Peynirli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Patatesli, Füme Etli Ve Peynirli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Margarini oda ısısında yumuşatın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Un ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta sarıları, margarin, yoğurt ve yağları ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. Patatesli iç harç için patateslerin kabuklarını soyup bol suyla yıkayın. Dilimleyip bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip patatesleri haşlayın. Suyunu süzüp süt, rendelenmiş kaşar peyniri, küçük kesilmiş füme et, kıyılmış maydanoz ve pul biber ekleyerek karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Un serpilmiş tezgahta dikdörtgen şeklinde açın. Kenarına patatesli iç malzemeyi paylaştırın ve karşılıklı kenarlarından birleştirerek kare şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça