Hellim Peynirli Tırtıl Poğaça
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hellim Peynirli Tırtıl Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için

Üzeri için

Hellim Peynirli Tırtıl Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur yoğurma kabına ılık sütü, şekeri ve instant mayayı aktarıp karıştırın. Oda ısısında yumuşamış margarini, 1 yumurta ile 1 yumurtanın akını, tuzu ve unun yarısını ekleyip yoğurmaya başlayın. Kalan unu kontrollü bir şekilde ekleyerek pürüzsüz, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtün. Oda ısısında 45 dakika bekleterek mayalandırın.
  2. Mayalanan hamuru yeniden yoğurun. Hamurdan 20 eşit beze hazırlayın. Her hamur bezesini tezgahın üzerinde parmak uçlarınızla bastırarak açın. İçine birer parça hellim peyniri dilimi yerleştirip rulo şeklinde yuvarlayın. Mutfak ipiyle üzerinde çizgi olacak şekilde bağlayın. Hazırladığınız tırtıl poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve oda ısısında yarım saat daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 185 dereceye ayarlı fırında, 25-30 dakika pişirip ılık olarak servis yapın.

Alternatif olarak hellim peynirli sandviç ve hellim böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Poğaça Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça