Açma
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pastane kıvamında nefis açma nasıl yapılır? Eğitmen şef Açma Tekniklerini anlatıyor.

Pastane tadında lezzetli mi lezzetli açmalar yapmak ister misiniz? Peki, açma nasıl yapılır? Açma hamuru nasıl hazırlanır? Açma yapmak için pratik tarif nedir? Lezzet Mutfak Okulu'nda bu hafta Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünden eğitmen şef Arif Aktaş açma yapmanın püf noktalarını anlatıyor. Açma için yoğurma, çevirme, açma, mermerde ve geleneksel yöntem olan havada bağlama tekniklerini; pastane kıvamında lezzetli açmalar yapmak için gerekli olan önemli noktaları videomuzda bulabilirsiniz.

1 Porsiyon Açma Kaç Kaloridir?

Açma Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Üzeri için:

Açma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Hazırladığınız açmaları, şeftali reçeli ile birlikte servis ederek lezzetini arttırabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Hamurun kıvamı ne çok yumuşak ne çok sert olmalı. Orta kıvamda olmalı.
  • Hamur iyice açılmalı.
  • Hamura son şeklimizi verirken iyi dinlenmeli, yoksa kat kat olmaz
  • Açma hamurunu hazırlarken dinlendirme işlemi oldukça önemlidir. Hem şekil vermeden önce, hem de şekil verdikten sonra üzerini kapatarak dinlendirmeyi ihmal etmeyin.
  • Mayanın daha çabuk çözülebilmesi için, kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Açmaların daha yumuşak olması için, bir çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz.
  • Hamurun eşit miktarda pişmesi için, fırını önceden ısıtın.
  • Açmanın iç harcına lor peyniri, kaşar peynir veya zeytin ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Video Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Poğaça Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça