5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız)
Selin Hıdır
832 Tarif       0 Takipçi
5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız)
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Zamanınız kısıtlıysa ve pratik bir lezzet arıyorsanız, dışı kıtır kıtır içi yumuşacık olan 5 dakika poğaçası (kıyır kıyır, mayasız) tarifi tam size göre! Mayasız olması sayesinde beklemeden, hızlıca hazırlayıp fırına verebileceğiniz bu tarif, çay saatlerinden kahvaltıya kadar her anınızda kurtarıcı olacak. Hem kolay hem de lezzetli bu 5 dakika poğaçası tarifi, mutfağınızda sık sık yapmak isteyeceğiniz pratik bir lezzet sunuyor. Peki; 5 dakika poğaçası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Üç Malzemeli Kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon 5 dakika poğaçası kaç kaloridir?

Bir porsiyon 5 dakika poğaçası 160 kaloridir.

5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız) Tarifi İçin

Malzemeler

İç harç için:

Üzeri için:

5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yoğurt, sıvı yağ, yumurta akı, sirke ve tuzu bir kapta karıştırın.
  2. Kabartma tozunu ve kontrollü şekilde unu ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açın, iç harcı koyup kapatın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ya da çörek otu serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20–25 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkan poğaçaları sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Sıcak veya ılık servis ederek çay veya kahve saatlerinin vazgeçilmezi haline getirebilirsiniz.
  • Yanına domates, salatalık ve yeşilliklerle mini kahvaltı tabağı hazırlayabilirsiniz.
  • Gün içinde ara öğünlerde pratik bir atıştırmalık olarak tüketilebilir.
  • Yanında yoğurt veya ayranla servis edildiğinde çok lezzetli olur.
  • Çay saatlerinde, toplantılarda ya da özel davetlerde şık sunum tabaklarında sunabilirsiniz.
  • Farklı iç harçlarla çeşitlendirilerek sofralarda renkli bir sunum yaratır.
  Püf Noktası
  • Hamur çok cıvık olursa poğaçalar dağılır, çok sert olursa kıtır olmaz. Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir kıvam yakalayın.
  • Sirke, poğaçaların dışının kıtır ve içinin yumuşak olmasını sağlar, mutlaka ekleyin.
  • Kabartma tozunu son aşamada ekleyip hamura iyice yedirin. Poğaçaların daha kabarık olmasını sağlar.
  • Fırını önceden mutlaka ısıtın ve poğaçaları 180°C’de pişirin.
  • Üzeri çok kızarmadan fırından çıkarın, böylece içi yumuşak kalır.
  • İstersen peynirli, kıymalı veya patatesli iç harçlarla çeşitlendirebilirsiniz.
  • İç harcı fazla koymamaya dikkat edin, poğaça açılabilir.

Tarif Kategorileri

Pratik Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Poğaça Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Çay Saati Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça
Pastane Usulü Dereotlu Poğaça
Serçe Poğaçası
Sirkeli Dereotlu Poğaça
Kremalı Poğaça
10 Dakikada Simit Poğaça