10 Dakikada Simit Poğaça
Selin Hıdır
832 Tarif       0 Takipçi
 10 Dakikada Simit Poğaça
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yoğun sabahlar ve ani misafirler için pratik bir çözüm arıyorsanız, mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz 10 dakikada simit poğaça tarifi tam size göre. Az malzeme ile hazırlanan, susamın enfes aromasıyla taçlanan bu lezzetli atıştırmalık, hem kahvaltılara hem de çay saatlerine renk katıyor. Hem hızlı hem lezzetli bir seçenek arıyorsanız, hemen denemeniz gereken 10 dakikada simit poğaça tarifi ile tanışın! Peki; 10 dakikada simit poğaça nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

5 Dakikada Pesto Sos tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon 10 dakikada simit poğaça kaç kaloridir?

Bir porsiyon 10 dakikada simit poğaça 180 kaloridir.

10 Dakikada Simit Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

10 Dakikada Simit Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve şekeri karıştırın.
  2. Yoğurt, sıvı yağ ve yumurta ekleyip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayıp hafifçe bastırarak oval şekil verin.
  4. 2 yemek kaşığı pekmezin içine 1 su bardağı su koyarak güzelce karıştırın.
  5. Poğaçaları önce pekmezli suya ardından da susama bulayın.
  6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika pişirin. 
  7. Fırından çıkan simit poğaçalar servise hazır. Sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Beyaz peynir, tulum peyniri veya kaşar peyniri ile servis edebilirsiniz.
  • Reçel veya bal gibi tatlı alternatiflerle de servis edebilirsiniz.
  • Domates, salatalık, yeşillik gibi taze sebzelerle renkli ve dengeli bir tabak hazırlayabilirsiniz.
  • Türk çayı ya da tercihinize göre kahve ile mükemmel uyum sağlar.
  • Zeytin, haşlanmış yumurta ve çeşitli mezelerle zenginleştirebilirsiniz.
  • İç harcını kaşar, zeytin ezmesi, dereotu gibi seçenekler ile çeşitlendirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamurun çok sert ya da çok yumuşak olmamasına dikkat edin; ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olmalı.
  • Kabartma tozunu mutlaka taze kullanın; taze kabartma tozu poğaçalarınızın güzel kabarmasını sağlar.
  • Üzerine sürülen yumurta sarısı, poğaçaların daha parlak ve iştah açıcı görünmesini sağlar.
  • Susamları poğaçaların üzerine bolca serpiştirerek, hem görüntü hem de lezzet açısından zenginleştirin.
  • Fırını önceden ısıtın ve poğaçaları 10 dakika veya üzeri altın sarısı rengini alana kadar pişirin. Çok fazla pişirirseniz kuru olabilir.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Poğaça Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça
Pastane Usulü Dereotlu Poğaça
Serçe Poğaçası
Sirkeli Dereotlu Poğaça
Kremalı Poğaça
5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız)