Pizza Topları
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gün sohbetlerinde ve öğle molalarında sunulan pizza topları nasıl yapılır? Çayın yanına çok yakışan pizza topları ile siz de kendinizi şımartın.

Pizza Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Üzeri için

Pizza Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kaba un, maya, toz şeker ve tuzu aktarıp karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın.
  2. İçine su, süt ve ayçiçeği yağını ekleyip iyice yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Sucuk ile sosisi jülyen doğrayın. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın.
  4. Çay tabağı büyüklüğünde açıp içlerine 3’er sucuk ve sosis yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peyniri ve 4-5 tane mısır ilave edin. Yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp sırasıyla sarımsaklı çeşni, rendelenmiş kaşar peyniri ve kekik ilave edin. 20 dakika dinlendirin.
  6. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Pizza Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası
Deep Dish Pizza
Karnabahar pizza