Pastırmalı Pide
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pastırmalı pide nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılmalıdır? Nefis pastırmalı pide tarifi ile siz de sevdiklerinizi şımartın.

Pastırmalı Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Pastırmalı Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı ılık suyla ezip kabarıncaya kadar bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasına mayayı ilave edin.
  2. Su ve tuz ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp kabarıncaya kadar bekletin.
  3. Pastırmaları ince ince doğrayın. Yumurtaları ekleyip karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 cm çapında elinizle açın.
  4. Üzerine pastırmalı malzemeden yayıp iki kenarını katlayarak pide şeklinde kapatın. Pideleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Kayseri Mutfağı Pide Tarifleri Şarküteri Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler İç Anadolu Yemekleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap