Pancarlı Ayran Ve Rulo Pideler
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pancarlı Ayran Ve Rulo Pideler Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Pidelerin hamuru için

Pidelerin iç harcı için

Üzeri için

Pancarlı Ayran Ve Rulo Pideler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Rulo pidelerin iç harcı için kıyma, sivri biber, sarımsak, kıyılmış soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Pidelerin hamuru için un, tuz ve mayayı bir kapta karıştırın. Hamur kıvamına gelene kadar su ekleyerek yoğurun. Hamurdan merdane yardımıyla 30-35 cm’lik daireler açın. Hamur dairelerinin her birine ince bir kat kıyma karışımı koyarak rulo şeklinde sarın. Ruloları belirli aralıklarla kesin. Rulo pidelerin üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin. Süzme yoğurt, soğuk su, maden sodası ve tuzu karıştırarak ayran hazırlayın. Pancar turşusunu mutfak robotunda püre haline getirin. Hazırladığınız ayrana istediğiniz miktarda pancar püresinden ekleyin. Pancarlı ayranı yanında rulo pidelerle birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap