Soğan Pidesi (Kırklareli)
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kırklareli'nin meşhur lezzeti olan soğan pidesi, en sevilen pide çeşitleri arasında yer alır. Balkan ülkelerinde de tüketilir. Hazırsanız, Kırklareli usulü soğan pidesi nasıl yapılır görelim.

Soğan Pidesi (Kırklareli) Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Üzeri için:

Soğan Pidesi (Kırklareli)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı için ısıtılmış tavada sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar soteleyin. Salçayı ve ardından domates rendesini ekleyip orta ateşte pişirin.
  2. Tuz ve karabiberi de ilave edin. Ocaktan almadan önce maydanozu ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  3. Hamuru için bir kapta tüm malzemeleri karıştırıp pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamuru unlu tezgaha alın ve 5 eşit beze olacak şekilde bölün. Bezeleri tepsinizin büyüklüğüne göre açın.
  5. Açtığınız yufkaların üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün. 3 adet yufkayı tepsinize yerleştirin.
  6. İç harcın tam altında olacak 4’üncü yufkanın çiğ kalmaması için ayrı bir tepside 170 derecede 7 dakika kadar fırınlayın. Fırınlanan yufkayı diğer 3 yufkanın üzerine koyduktan sonra iç harcı yufkanın her yerine yayın.
  7. Son yufkayı da harcın üzerine yerleştirdikten sonra bir kapta çırptığınız yoğurt, sıvı yağ ve yumurta karışımını yufkanın üzerine iyice yayın.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 20 dakika dinlendirin ve servis yapın. Afiyet olsun.

Nefis kıymalı pide tarifine de göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Pide Tarifleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap