Tavuk Etli Milföy Börek
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Misafir ağırlarken ikram edebileceğiniz tavuk etli milföy börek nasıl yapılır? sorusunu sizler için cevapladık. Çay davetleriniz için bu nefis tarifi listenize eklemeyi unutmayın. 

Tavuk Etli Milföy Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Etli Milföy Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Milföy hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Kenarlardan 2 cm bırakıp içine bıçağın uç kısmıyla kare şekli çizin.
  2. Yumurtayı su ile çırpıp hamurların üzerine sürün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  3. Fırından çıkardıktan sonra iç kısımda kalan kareyi keserek çıkartın ve soğumaya bırakın. Tavuk etini haşlayıp didikleyerek ufak parçalara ayırın.
  4. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Doğradığınız kırmızıbiber, tavuk etleri ve maydanozu ekleyip 3 dakika soteleyin.
  5. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Etlerin üzerine un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurmaya devam edin.
  6. Kremayı azar azar ilave edip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Karışımı milföylerin içlerine paylaştırıp, maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları
Volovan
Dutlu milföy muffin
Gül yapraklı milföy