Sebzeli Milföy
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Havuç, mantar ve biber ile hazırlanan sebzeli milföyleri, kalabalık sofralarda ikram edebilirsiniz. Hem lezzetli, hem de pratik 'sebzeli milföy nasıl yapılır?' diye merak ediyorsanız, tarife geçebiliriz.

Sebzeli Milföy Tarifi İçin

Malzemeler

Sebzeli Milföy

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Milföy hamurlarını kenarlardan 2 cm boşluk bırakarak bıçağın ucu ile kare şeklinde çizin. Yumurtayı küçük bir kaseye alarak 1 yemek kaşığı su ile çırpın ve hamurların üzerine sürün. Buzdolabında 30 dakika dinlendirdikten sonra 220 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra ortasında oluşan kare kısmı dikkatlice çıkarın. Soğumaya bırakın. Mantar, havuç ve biberi doğrayın. Soğanın kabuklarını soyup piyazlık doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Sebzeleri ekleyerek yumuşayıncaya kadar soteleyin. Un ekleyip 2 dakika yüksek ateşte kavurun. Kremayı ekleyerek 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Sebze karışımını milföylerin içlerine doldurup servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Milföylü Tarifler Vejetaryen Yemekleri Çay Saati Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları
Volovan
Dutlu milföy muffin
Gül yapraklı milföy