Pürüzyen
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pürüzyen, badem, şeker ve fıstık ile hazırlanan tatlı bir çörektir. Genellikle pastanelerde hazır olarak satılır. Asıl adı 'prüsyen'dir. Gelin, evde pürüzyen nasıl yapılır birlikte görelim.
Pürüzyen Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Süslemek için

Pürüzyen

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çiğ bademleri sıcak su dolu bir kaseye alarak kabukları soyulana kadar bekletin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp rengi dönene kadar kavurun.
  2. Rondodan geçirip geniş bir kaba aktarın. Yumurta, toz şeker, vanilya, süt ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  3. Milföy hamurlarını un serpilmiş mutfak tezgahına alıp merdane yardımı ile açın. Üzerlerine bir kaşık yardımıyla hazırladığınız harçtan yayarak rulo şeklinde sarın.
  4. Her bir hamura yarım ay şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine fırça ile süt sürerek toz şeker serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. İnce çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Milföyle hazırlayabileceğiniz bir diğer tatlı ise çikolatalı milföy bohçalarıdır.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Tatlı Tarifleri Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları
Volovan
Dutlu milföy muffin
Gül yapraklı milföy