Patlıcanlı Volovan
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan volovan, milföy hamuru ile hazırlanır. Genellikle çay ve kahvenin yanında ikram edilen bu besin, 'puf böreği' olarak da bilinir. Hazırsanız, Fransız usulü nefis patlıcanlı volovan nasıl yapılır birlikte görelim.

Patlıcanlı Volovan Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Patlıcanlı Volovan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamurları yumuşaması için 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Yuvarlak bir kalıpla her bir hamurdan iki parça kesin.
  2. 12 tanesini kenarlardan 1 cm kalacak kadar daha küçük bir kalıpla ortasından keserek halka şekli verin.
  3. Halka şeklindeki hamurları yuvarlak hamurların üzerine yapıştırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
  4. Hamurların kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  5. Patlıcanları fırın ızgarasında ara ara çevirerek iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup suyunu süzün ve bir kaseye alın.
  6. İçine sarımsak rendeleyin. Tahin, tuz, karabiber, pulbiber ekleyip karıştırın. Karışımı volovanların içine doldurun. Üzerlerini taze kekik ile süsleyerek servis yapın.

Demir deposu olarak bilinen ıspanaklı volovan tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları
Volovan
Dutlu milföy muffin
Gül yapraklı milföy