Milföyde Biftek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Milföyde Biftek Tarifi İçin

Malzemeler

Milföyde Biftek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Biftekleri teflon tavada yağsız olarak suyunu salıncaya kadar orta ateşte iki taraflı pişirin. Tuz serpin ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
  2. Mantarları yıkayıp kurulayın ve küçük küçük doğrayın. Bir tavada margarini eritip mantarları soteleyin.
  3. Sivri biberi ince doğrayıp ekleyin. Tuz, karabiber ve domatesi ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Milföyleri merdane ile biraz açarak büyütün. Ortalarına 1 dilim biftek, 1-2 kaşık mantarlı karışım ekleyip bohça şeklinde sararak kapatın.
  5. Hamurun birleşme yeri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin.
  6. Kalan kare milföyü, ucu şekilli hamur kesici ile yarım santimlik şeritler halinde kesin. Hamur bohçalarının üzerine çapraz olarak yerleştirin.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  8. Haşlanmış taze patates ve havuç ile sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri Milföylü Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları
Volovan
Dutlu milföy muffin
Gül yapraklı milföy