Milföyde Balık
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Milföyde Balık Tarifi İçin

Malzemeler

Milföyde Balık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mezgit filetoları küp küp kesin. 2 su bardağı sütü bir tencereye alıp doğranmış balık etlerini ilave edin. Defneyapraklarını ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Margarini küçük bir tavada eritin. 2 kaşık unu ekleyip kavurun. Kalan 1 bardak sütü ilave edin. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirip ocaktan alın.
  3. Hazırladığınız karışımı balık etlerinin pişmekte olduğu tencereye ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın.
  4. Kare milföyleri düz zemine alıp hazırladığınız malzemeyi ortalarına paylaştırın. Yumurtanın sarısını akından ayırın.
  5. Akını milföylerin kenarlarına sürüp bohça şeklinde kapatın. Hamurları fırın tepsisine dizin.
  6. Yumurta sarısını çırpıp üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Milföylü Tarifler

Benzer Tarifler

Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları
Volovan
Dutlu milföy muffin
Gül yapraklı milföy