Girit Usulü Çullama
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çullama, milföy hamuru ve tavuk eti ile hazırlanan özel bir yemektir. Görünümü ve lezzeti ile klasik börek tariflerine benzer. Özellikle Akdeniz, Ege ve Kıbrıs mutfağında rastlanır. Hazırsanız, Sevgili Ayfer Yavi'den Girit usulü çullama nasıl yapılır birlikte görelim.

Girit Usulü Çullama Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Aralara sürmek için:

Girit Usulü Çullama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 2.5 bardak pirinç ıslatın. Tavuk parçalarını, 1 büyük soğanı, çam fıstığını, zeytinyağı ve tereyağı ile kavurun. 
  2. Pirinçleri süzün, tavuklara ilave ederek kavurmaya devam edin. 
  3. Kuş üzümü, 1 yemek kaşığı tarçın, karabiber, tuz ilave ederek malzemenin üzerini 1 parmak geçecek kadar tavuk suyu koyun, 5 dakika orta ateşte, sonra altını kısarak pişirin. 
  4. Tepsinizi yağlayın, 3 yufkayı aralarını yağlayarak yerleştin. Üzerine iç pilav ve onun üzerine son 2 yufkayı serin. 
  5. Yaklaşık 1.5 bardak tavuk suyunu tepsinin üzerine dökün, fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tavuk Yemekleri Börek Tarifleri Fırın Yemekleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları
Volovan
Dutlu milföy muffin
Gül yapraklı milföy