Vejetaryen Mantı
Hazırlanma Süresi : 55 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vejetaryen Mantı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Sos için

Vejetaryen Mantı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu hamur yoğurma kabına alıp su, yumurta ve tuz ilave ederek yoğurun. Hamuru iki bezeye ayırıp üzerini nemli bir bezle örtün. 20 dakika bekletin.
  2. Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Bol suda yıkayıp süzün. Soğanı temizleyip kıyın. Kereviz, pırasa ve havuçları temizleyip soğanla birlikte robotta ezin.
  3. Sos için, zeytinyağını ısıtıp sebze karışımını ekleyerek soteleyin. Bir bardak su ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca pirinci ekleyip karıştırın.
  4. Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Karabiber ekleyip tatlandırın. Ocaktan alıp dinlendirin.
  5. Hamur bezelerini un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava ile açın. Yufkaları kalp şeklinde kalıpla kesin. Elde ettiğiniz kalp şeklindeki hamurların yarısını ayırın.
  6. Yarısının ortasına pirinçli karışımı paylaştırın. Kalan kalpleri üzerine yerleştirip kenarlarını bastırarak açılmamasını sağlayın.
  7. Hazırladığınız mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  8. Tepsiyi fırından çıkarıp sıcak suyu mantıları n üzerine gezdirin ve tuz serpin. Tekrar fırına verip suyunu çekinceye kadar pişirin.
  9. Sos için, domatesleri yıkayıp rendeleyin. Sarımsakları soyup kıyın. Zeytinyağını küçük bir tavada ısıtıp sarımsağı ekleyin ve hafifçe soteleyin.
  10. Domatesi ilave edip kavurun. Tuz ve karabiber serpip ocaktan alın. Mantıyı servis tabağına alın. Maydanoz, rendelenmiş havuç ve yoğurt ilave ederek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Mantı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Sebze Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Patates mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı