Özbek Mantısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Özbek Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Özbek Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Ele yapışmayan bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  2. Kıvam alan hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. İç harcı için kıymayı geniş bir kaseye alın.
  3. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp yoğurun. Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta bir merdane yardımıyla açın.
  4. Hamurdan 8x8 cm ölçülerinde kareler kesin. Karelerin ortasına kıymalı harçtan yerleştirin.
  5. Uçlarını üst üste getirerek bohça şeklinde kapatın ve karşılıklı kenarları birleştirin. Tuzlu kaynar suda haşlayın.
  6. Üzeri için ezdiğiniz sarımsakları hafif çırptığınız yoğurda ekleyip karıştırın. Mantıları bir servis tabağına alın.
  7. Üzerine yoğurt gezdirin. Kırmızı pul biber, sumak, ve fesleğen ile tatlandırıp sıcak servis yapın.

Dilerseniz, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Kayseri mantısı tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Mantı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı