Kozalak Mantı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kozalak Mantı Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı sos için

Üzeri için

Kozalak Mantı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yufkaları 8 eşit parçaya bölün. Daha sonra her bir üçgeni de ikiye bölerek toplamda 48 parça elde edin. Her bir parçayı ince pipete sarın ve uçlarını suyla ıslatarak yapıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tereyağını eritip yufkaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. 
  2. Kıymalı sos için, zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Soğan ve biberleri yemeklik doğrayıp tavada soteleyin. Kıymayı ekleyip kavurun. Kıymalar pişince salçayı ve küçük doğradığınız domatesleri ekleyin. Son olarak tuz ve baharatlar ile tatlandırıp ocaktan alın. 
  3. Üzeri için sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Kızaran yufkaları geniş bir tabağa dizin. Üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurt ve kıymalı sos koyun. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Öğle Yemeği Yoğurtlu Tarifler Mantı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates Mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı