Koza Mantı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mantı Türkiye'de sevilen bir lezzetir. Ancak yapımı biraz zahmetlidir. Kızartma yöntemi ile hazır yufkadan yapılan koza mantınında lezzetine bayılacaksınız. Yapmanız gereken tek şey malzemelerinizi hazır edip başlamak. Yarım saat sonunda hazır olacak. Hazırsanız malzemeler ve yapımı aşağıda.

Koza Mantı Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için;

Üzeri için;


Koza Mantı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yufkalar üst üste bir şekilde ortadan ikiye kesilir. Elde edilen yarım aylarda ortadan ikiye kesilerek ayrılır. 
  2. Sonucunda oluşan parçalar her biri kendi içinde 4-5 parçaya bölünür. 
  3. Harç için soğan rendelenir fazla suyu sıkılarak kıyma ile birleştirilir. Baharatlar eklenerek yoğurulur. 
  4. Yufkaların geniş üçgen kısımlarına harçtan koyulur ve yufka sarılır, bu şekilde bütün yufka parçaları sarılır. 
  5. Kızgın yağda kızartılır. 
  6. Kızaran koza mantıları servis tabaklarına alınır. 
  7. Yoğurt içerisine ezilmiş sarımsak alınarak yoğurt ile birlikte servis edilir.


  Servis Önerisi
  • İsteğe göre acı yağ hazırlanarak mantıların üzerine servis edilebilir.

Tarif Kategorileri

Mantı Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates Mantısı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı
Yanık mantı