Tuzlu Salçalı Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Hakan Özfırıncı'dan @hakanozfrnc farklı bir lezzetle karşınızdayız. Çay saatlerinin favorisi olacak tuzlu salçalı kurabiyeler, yaklaşık 40 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. İç harcının salça ile tatlandırıldığı kurabiyeleri, haşhaş tohumu ile daha şık bir şekilde sunabilirsiniz. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, Şef Hakan Özfırıncı'dan tuzlu salçalı kurabiye nasıl yapılır sorusunun cevabını alalım.

Alternatif olarak okuyucularımız tarafından çok beğenilen nefis elmalı kurabiye ve mısır gevrekli kurabiye tarifini deneyebilir, daha fazlası için kurabiye tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Tuzlu Salçalı Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Tuzlu Salçalı Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un ve tereyağını parmak uçları ile kum kıvamına getirdikten sonra diğer malzemeleri de ekleyerek homojen olana kadar yoğurun.
  2. Daha sonra hamuru hava almayan bir kapta 30 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin. 
  3. Dolaptan çıkan hamuru tezgahta 0.5 santimetre kalınlığında bir merdane yardımı ile açın. Üzerine mavi haşhaş tohumlarını serptikten sonra merdane ile üstüne çok hafif bastırın.
  4. İstediğiniz şekildeki bir kurabiye kalıbı ile keserek fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 10 dakika süreyle pişirin.
  5. Servis tabağına alarak ılık veya soğuk servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Kurabiye Tarifleri Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı anne kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye