Pastane Usulü Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi
Selin Hıdır
1446 Tarif       0 Takipçi
Pastane Usulü Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatlerinin en sevilen eşlikçilerinden biri olan kıyır kıyır dokulu, bol susamlı, ağızda dağılan klasik tuzlu kurabiyeleri evde hazırlamak sandığınızdan çok daha kolay! Hem pratik yapımı hem de uzun süre tazeliğini korumasıyla öne çıkan pastane usulü sirkeli tuzlu kurabiye tarifi, mutfağınızda nostaljik ve lezzetli bir köşe yaratıyor. Az malzemeyle büyük lezzet sunan bu pastane usulü sirkeli tuzlu kurabiye tarifi, gün sofralarından kahvaltılara, atıştırmalıklardan misafir ikramlarına kadar her anınıza yakışacak zamansız bir tarif. Peki; pastane usulü sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Keten Tohumlu Tuzlu Kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon pastane usulü sirkeli tuzlu kurabiye kaç kaloridir?

Bir porsiyon pastane usulü sirkeli tuzlu kurabiye 240 kaloridir.

Pastane Usulü Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Pastane usulü sirkeli tuzlu kurabiye  tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Tereyağı Alternatifleri:

Sıvı Yağ Alternatifleri:

Sirke Alternatifleri:

Un Alternatifleri:

Üzeri için Alternatif Malzemeler:

Pastane Usulü Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kaba tereyağını, sıvı yağı, sirkeyi, yumurta akını, tuzu ve şekeri alın. Karıştırın.
  2. Ardından kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İsterseniz klasik yuvarlak, isterseniz kıvrık pastane şekli verebilirsiniz.
  4. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20–25 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkan kurabiyeleri oda sıcaklığında dinlendirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Bu kurabiyeler klasik demli çayın yanında harika gider. Özellikle misafir sofralarında tuzlu bir denge yaratmak için tatlı kurabiyelerin yanına ekleyebilirsiniz.
  • Zeytin, peynir, domates gibi kahvaltılıklar eşliğinde minik bir kurabiye tabağı olarak sunabilirsiniz. Özellikle hafta sonu kahvaltılarına çok yakışır.
  • Çeşitli peynirler ve zeytinlerle birlikte küçük cam kavanozlarda bu kurabiyeleri ikram edebilirsiniz. Şık ve pratik sunumlar için idealdir.
  • Şeffaf kapaklı cam kavanozlarda hem saklayıp hem de görsel olarak şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.
  • Hamurdan daha küçük parçalar yaparak lokmalık versiyonlar oluşturabilir, özellikle kokteyl sofralarında ikram edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Kurabiyenin o pastane usulü gevrekliğini veren ana malzeme sirkedir. Elma veya üzüm sirkesi kullanabilirsiniz ama kesinlikle eklemeden yapmayın.
  • Tereyağının oda sıcaklığında ve yumuşak olması gerekir. Eritilmiş ya da çok soğuk yağ hamurun kıvamını bozar.
  • Unu bir anda değil, yavaş yavaş ekleyin. Hamur yumuşak olmalı ama ele yapışmamalı. Çok un, kurabiyeyi sertleştirir.
  • Kurabiye hamuru, çok yoğurulursa elastikleşir ve kıyır dokusu kaybolur. Malzemeler bütünleşince yoğurmayı bırakın.
  • Üzeri güzel kızarsın ve parlak dursun istiyorsanız yumurta sarısına çok az süt veya sıvı yağ ekleyerek sürün.
  • Susam ve çörek otunun yanı sıra; haşhaş tohumu, kırmızı biber, kekik gibi malzemelerle farklı tatlar oluşturabilirsiniz.
  • Kurabiyeleri saklama kabına koymadan önce tamamen soğumalıdır. Aksi halde buharla yumuşar ve kıtırlığını kaybeder.

Tarif Kategorileri

Pratik Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Kurabiye Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Limon Dolgulu Kurabiye Tarifi
Barazek Tarifi
Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi
Red Velvet Chocolate Chip Cookies Tarifi
Kuru İncirli Kurabiye Tarifi
Üç Malzemeli Kakaolu Kurabiye Tarifi