Pastane Tadında Elmalı Kurabiye
Selin Hıdır
1275 Tarif       0 Takipçi
Pastane Tadında Elmalı Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evinizde mis gibi tarçın kokusuyla, çıtır çıtır dokusuyla harika sonuçlar alabileceğiniz pastane tadında elmalı kurabiye tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. İç harcının nefis aroması ve hamurun mükemmel uyumuyla bu pastane tadında elmalı kurabiye tarifi, hem çay saatlerinize hem de özel davetlerinize eşlik edecek lezzetli bir seçenek sunuyor. Peki; pastane tadında elmalı kurabiye nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Hurmalı Fas Kurabiyesi tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon pastane tadında elmalı kurabiye kaç kaloridir?

Bir porsiyon pastane tadında elmalı kurabiye 150 kaloridir.

Pastane Tadında Elmalı Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için:

Pastane Tadında Elmalı Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Rendelenmiş elmaları derin bir tavaya alın. Üzerine toz şeker, tarçın, limon suyu ve mısır nişastasını ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar, yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Soğuması için kenara alın.
  2. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Vanilin, kabartma tozu ve kontrollü şekilde unu ekleyip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açın, içine bir tatlı kaşığı iç harçtan koyun. Hamuru kapatıp yuvarlayın veya istediğiniz şekli verin.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika, üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkan elmalı kurabiyeleri ilk sıcaklığı geçince servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Fırından çıkan kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra üzerlerine bolca pudra şekeri eleyin. Hem görüntüsünü güzelleştirir hem de pastane lezzetini tamamlar.
  • Özellikle demli bir earl grey ya da klasik siyah çay ile birlikte servis edildiğinde nostaljik bir ikramlık olur.
  • Servis tabağına az miktarda tarçın serpip kurabiyeleri üzerine dizerseniz hem aromatik bir koku yayılır hem de şık görünür.
  • Sıra dışı bir sunum için ılık kurabiyeyi bir top vanilyalı dondurma ile birlikte tabakta servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Sıcak harç hamuru yumuşatır ve şekil verirken dağılmasına neden olabilir. Elmalı harcı mutlaka soğutarak kullanın.
  • Mısır nişastası kullanımı harcın fazla sulu olmasını engeller, kurabiyenin içi hamurlaşmaz.
  • Unu ekledikten sonra sadece toparlanana kadar yoğurun. Fazla yoğurma kurabiyelerin sert olmasına neden olabilir.
  • Kurabiyelerin rengi çok fazla değişmeden, sadece kenarları hafifçe kızardığında fırından alın. Fırından çıktıktan sonra iç yapısı sertleşmeye devam edecektir.
  • Tazeliğini 3–4 gün koruması için cam ya da metal kapaklı kutularda, serin ve kuru ortamda muhafaza edin.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Tatlı Tarifleri Kurabiye Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Yağlı Gevrek Kurabiye Tarifi
Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Reçelli Kurabiye Tarifi
Katı Yağ İçermeyen 4 Malzemeli Hızlı Kurabiye Tarifi
Tarçınlı Misket Kurabiye Tarifi
Çörek Otlu Kurabiye Tarifi