Kuru Üzümlü Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatlerini şenlendirecek nefis bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Kuru üzümle hazırlanan bu kurabiye, portakal aromalıdır. Yapımında esmer şeker ve yulaf kullanıldığı için kalori değeri daha düşüktür. İsteğe göre yuvarlak veya kare olarak sunulabilir. Malzemelerinizi hazırladıysanız, kuru üzümlü kurabiye yapımına geçebiliriz.

Alternatif olarak çubuk kurabiye ve yaban mersinli kurabiye tarifini de deneyin.

Kuru Üzümlü Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru Üzümlü Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kapta çırpın.
  2. Ardından üzerine un, tuz, karbonat, yulaf, kuru üzüm ve portakal şekerlemesini ekleyin.
  3. Baton şekline getirip buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  4. Sonra da yuvarlak kalıpla keserek şekillendirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
  6. Kurabiyeleri koyduğunuz tabağın içine kuru üzüm serperek servis edin. Afiyet olsun.

Kuru Üzümlü Kurabiye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kurabiye için tereyağı ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  2. Kalori değerini düşürmek için, beyaz un yerine tam buğday unu kullanabilirsiniz.
  3. Kurabiyenin içine farklı meyve parçaları da ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Özel Günler Kurabiye Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı anne kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye