Kestaneli Ve Çikolatalı Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış aylarında bol bol tüketilen kestane, Türkiye'de en fazla Ege Bölgesi'nde yetiştirilir. Salata, tatlı ve pilav yemeklerinde kullanılan bu besin, fırında, közde veya sobada pişirilir. Kan şekerini dengede tuttuğu için, diyabet hastalarının tüketebileceği besinler arasındadır. Kemik gelişimini desteklerken, kansızlığı da giderir. Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınıza renk katacak kestaneli ve çikolatalı kurabiye tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Kestaneli ve Çikolatalı Kurabiye Kaç Kaloridir?

Kestaneli ve çikolatalı kurabiyelerin bir adedi 90, bir porsiyonu ise yaklaşık 450 kaloridir. Karbonhidrat ve şeker değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların en fazla 3 adet tüketmesi önerilir.

Kestaneli Ve Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Hamuru için 

Üzeri için

Kestaneli Ve Çikolatalı Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Kestaneli ve çikolatalı kurabiyeleri kalabalık sofralar için hazırlıyorsanız, çarşaf böreği ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız yoğurdun soğuk olmasına özen gösterin.
  • Hamurun kıvamı sulu olursa un, katı olursa yoğurt ilave edebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin yumuşak ve kabarık olmasını istiyorsanız, karışıma bir çay kaşığı karbonat ekleyin.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. Ardından tekrar yoğurun ve şekil verin.
  • Hamur harcına bir tatlı kaşığı kakao ekleyerek farklı bir tat elde edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Kurabiye Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Kurabiye Tarifleri Video Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı anne kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye