Kalp Dolgulu Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kalp Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Kalp Dolgulu Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1.  Karıştırma kabında un, tarçın, tuz ve kabartma tozunu harmanlayın. Bademleri ve kahverengi şekeri iyice karışana kadar mutfak robotundan geçirin.
  2. Tereyağı ve toz şekeri homojen bir karışım elde edinceye kadar düşük hızda mikser ile çırpın. Ardından orta yüksekliğe getirerek, yaklaşık 1 dakika kadar çırpmaya devam edin. Yumurta, vanilya ve badem özütünü ilave edin.
  3. Bademli karışımı da ilave edin ve düşük devirde mikser ile un karışımına yavaşça ekleyip çırpın. Elde ettiğiniz hamuru top haline getirin. Streç  filme sarın ve 2 saat buzdolabında bekletin.
  4. Fırını 175 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. Hamurunuzu ikiye bölün. Unladığınız tezgahın üzerinde, ilk hamurunuzu 2 mm kalınlığında merdane ile açın. Yuvarlak kalıp ile hamur bitene kadar daireler kesin. Daha sonra ortalarını küçük bir kalp kalıp ile yeniden kesin.
  5. Diğer hamurunuzu da aynı şekilde tezgahta merdane yardımı ile açın. Yuvarlak kalıbınızla keserek daireler elde edin.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye kestiğiniz hamurları yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında, kenarları hafifçe kızarana kadar 10-12 dakika pis¸irin. Soğumaya bırakın. Üzerlerine pudra şekeri serpin.
  7. Soğuyan kurabiyelerin düz alanının ortasına reçel koyun ve kalpli olan kurabiyeyi üzerine yapıştırın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Simit Kurabiye
Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye