Ballı Çıtır Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 8 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Büyük küçük herkesin çok seveceği nefis bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Çay saatlerinde, özel günlerde ve misafir ağırlarken sunabileceğiniz ballı kurabiyeler, ağızda dağılan yumuşacık bir kıvamdadır. Yaklaşık 30 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. İsteğe göre şeker yerine yalnızca bal ile tatlandırılabilir. Malzemeleriniz hazırsa, ballı çıtır kurabiye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak çilekli melek kek ve kayısılı bademli kurabiye tarifine de göz atın.

Ballı Çıtır Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Kreması

Ballı Çıtır Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, pişirme sodası ve şekeri bir kaseye eleyin. Tereyağını karıştırın.
  2. Balı küçük bir tavaya koyun ve akışkan bir kıvama gelene kadar ısıtın. Kuru karışımın üzerine dökün ve yoğurun.
  3. Hamuru ikiye bölüp yarısını 20 parçaya ayırıp yuvarlayın. 
  4. Topları tepsiye yerleştirin ve düzleştirin. 200 derecede ısıtılmış fırında 6-8 dakika pişirin. Kalan hamuru da 20 parçaya ayırın.
  5. Parçaları çam fıstığına bulayın. 6-8 dakika fırında pişirin. Soğumaya bırakın.
  6. İçini süslemek için; Tereyağı, pudra şekeri ve balı çırpın. Karışımı pişen kurabiyelerin arasına sürün ve servis edin. Afiyet olsun.

Ballı Çıtır Kurabiye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kurabiye yapımında kalori değerini düşürmek için tam buğday unu kullanabilirsiniz.
  2. Krema yapımında kullanacağınız tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  3. Kurabiye yapımında şeker kullanmak istemiyorsanız, bal miktarını arttırabilir, ek olarak meyve parçaları ilave edebilirsiniz.
  4. Kurabiyelerin kıtır kıtır olması için, mutlaka pişirme sodası kullanın.

Tarif Kategorileri

Kurabiye Tarifleri Çocuk Yemekleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı anne kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye