Ayvalı Ay Kurabiye
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayvalı Ay Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Dolgusu için

Üzeri için

Ayvalı Ay Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin ve tencereye alın. Toz şeker, vanilya ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Fındık ekleyip soğumaya bırakın. Hamur için gerekli malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane açın. Üçgen şekilde parçalara kesip, her parçanın geniş tarafına ayvalı karışımdan yerleştirin. Rulo şeklinde sararın ve uç kısımlarını içe doğru kıvırarak ay şekline getirin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye