Somonlu Kiş
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kalabalık sofralara özel somonlu kiş nasıl yapılır? Çıtır tabanı, somon fileto ve kabaklarla süsledik. Şık sunumuyla somonlu kiş tarifine başlayabiliriz.

Somonlu Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Somonlu Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bol malzemeli kiş tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Un, tuz ve tereyağını yoğurun. Suyu ilave edip tekrar yoğurun.
  2. Hamuru streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Suyu kaynatın. Somon filetoyu kaynayan suya atıp, ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
  3. Yumurta ve kremayı karıştırın. Küçük parçalara ayırdığınız somonu karışıma ilave edip, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyin, ezmeden karıştırın.
  4. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Hamuru kiş kalıbına yayıp 15 dakika daha buzdolabında bekletin. Çatalla birkaç yerinden delerek 20 dakika pişirin.
  5. Fırından alıp somonlu karışımı üzerine yayın. Rendelenmiş parmesan peynirini serpiştirin. Fırının ısısını 175 dereceye düşürün. 25 dakika pişirip fırından alın.
  6. Kabakları sebze soyacağı ile dilimleyin. Zeytinyağı ile tavada 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  7. Kabakları kişin üzerine yerleştirip kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Farklı Hamur İşi Tarifler Çay Saati Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Kiş Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Dağ Mantarlı Kiş
Semizotlu kiş
Börülceli ve sebzeli kiş
Kahvaltılık kiş
Peynirli mini kiş
Kuşkonmazlı keçi peynirli kiş