Pazılı Kiş
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Potasyum, fosfor ve demir bakımından zengin olan pazının sağlığa bir çok faydası vardır. Hazırsanız, pratik pazılı kiş nasıl yapılır görelim.
Pazılı Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç harcı için

Pazılı Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için gereken tüm malzemeyi çukur bir kapta yoğurun. Buzdolabında 1 saat bekletin. Küçük kiş kalıplarının içine margarin sürün.
  2. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp kalıpların içine yerleştirin. Hamurların üzerini birkaç yerinden çatalla delin. Pazı yapraklarını iri doğrayın.
  3. Taze soğanları kıyın. Tereyağını tavada eritip soğan ve pazıyı birkaç dakika soteleyin. Tavayı ocaktan alıp ılındırın. Krema, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  4. Yumurtaları bir kasede çırpıp pazılı karışıma ekleyin. Hazırladığınız iç harcı hamurların içine paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş peyniri serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir lezzet arıyorsanız, kurutulmuş domatesli ve pazılı kiş tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kiş Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Dağ Mantarlı Kiş
Semizotlu kiş
Börülceli ve sebzeli kiş
Kahvaltılık kiş
Peynirli mini kiş
Kuşkonmazlı keçi peynirli kiş