Ispanaklı Ve Rokforlu Kiş
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Rokfor, hamur işlerinde sık sık kullanılan bir peynir çeşididir. Mutfağınıza renk katmak ve yeni tarifler denemek istiyorsanız, ıspanaklı ve rokforlu kiş tam size göre!

Ispanaklı Ve Rokforlu Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Kiş hamuru için

İç malzeme için

Ispanaklı Ve Rokforlu Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un ve tereyağını parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Soğuk su, tuz ve yumurta sarılarını ilave ederek hamuru yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  2. Kiş kalıbını yağlayıp unladıktan sonra kenarlarını yüksek bırakacak şekilde hamuru içine yayın. Derin dondurucuda 20 dakika bekletin.
  3. Dondurucudan çıkardıktan sonra tabanına çatalla delikler açın. Üzerine yağlı kağıt serip, kabarmaması için bir bardak kuru bakliyat serpiştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin. Kuru bakliyatları içinden alıp, alt kısmının kızarması için 5 dakika daha fırınlayın.
  5. Ispanakları yıkayıp ayıklayın. Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Ispanaklarla soğanı zeytinyağında kavurun.
  6. Peynir, yumurta, krema ve baharatları kavrulmuş ıspanakla harmanlayıp kiş hamurunun içine yayın. 15 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Kiş Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Dağ Mantarlı Kiş
Semizotlu kiş
Börülceli ve sebzeli kiş
Kahvaltılık kiş
Peynirli mini kiş
Kuşkonmazlı keçi peynirli kiş