Zeytinyağlı Ekmek
Hazırlanma Süresi : 1 saat 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hem besleyici hem de sağlıklı zeytinyağlı ekmek tarifi ile karşınızdayız. Temel besin gıdalarından biri olan ekmek, farklı çeşitlerle sunulmaktadır. Hem sade, hem de tost, sandviç gibi yemeklerle birlikte sunulan ekmeği bu kez farklı bir versiyonu ile sizlere sunuyoruz. Tam buğday unu, zeytinyağı ve maya ile hazırlayabileceğiniz ekmekleri, kahvaltı sofralarında ve akşam yemeklerinde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Zeytinyağlı ekmek nasıl yapılır diye merak edenler için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Fransız mutfağından yayılan pratik baget ekmek ve nefis tam buğday unlu ekmek tarifini de deneyebilirsiniz.

Zeytinyağlı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Zeytinyağlı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur yoğurma kabına buğday ununu, tam buğday ununu, tuzu ve instant kuru mayayı aktarın. Oda sıcaklığındaki ılık suyu ve zeytinyağını ilave edin. 
  2. Hamuru yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar 6-7 dakika yoğurun. 
  3. Hamurun üzerini örtün ve ılık bir ortamda bir saat süreyle mayalanmaya bırakın.
  4. Dinlendirdiğiniz hamuru dilerseniz ikiye ayırın. 2-3 dakika daha yoğurup istediğiniz formda iki adet ekmek hamuru elde edin. 
  5. Hamurları un serpilmiş tepsiye yerleştirin. Kabarması için bir saat daha bekletin. 
  6. Un ve zeytinyağını bir kapta karıştırarak ekmek hamurlarının üzerine bir fırça yardımı ile sürün. 
  7. Hamurları ısıya dayanıklı ve kapaklı bir fırın kabına yerleştirerek kapağını kapatın. 
  8. Fırının alt rafına içi soğuk su dolu bir kap yerleştirin. 
  9. Ekmek hamurlarını önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15 dakika pişirin. Sonra 190 dereceye düşürüp 15 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. İnstant maya, diğer maya çeşitlerine göre daha çabuk eridiği için ekmek yapımında kullanılması tavsiye edilir.
  2. Hazırladığınız hamuru streç veya nemli bez ile örterek mayalanması için bırakın.
  3. Mayalanan hamuru birkaç kez daha yoğurduktan sonra 2 veya 3 parçaya ayırın.
  4. Hazırladığınız ekmekleri fırın tepsisinde 15 dakika daha mayalandırın.
  5. Fırın tepsisinin içerisine bir kap su koymak, ekmeğin daha taze olmasını sağlayacaktır.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Ekmek Kaç Kalori?

  1. Zeytinyağlı ekmeğin bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, bir öğünde 2 dilim tüketilmesi önerilir.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği