Yumurtalı Ve Haşhaşlı Ekmek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yumurtalı Ve Haşhaşlı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Yumurtalı Ve Haşhaşlı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Süt, şeker, yumurta, tereyağı ve tuzu bir kasede karıştırın. Un, maya ve haşhaş tohumunu ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 35 dakika mayalanmaya bırakın.

Kare bir kalıbı yağlayın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve kalıbın içine dizin. 30 dakika daha dinlendirin. Yumurta sarısı ve suyu karıştırıp fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün ve 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği