Yulaflı Elmalı Ekmek
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yulaflı Elmalı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Yulaflı Elmalı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yulafı geniş bir kaseye alın. Üzerine kaynar su ekleyip karıştırın. Üzerini streç filmle sarın ve şişmesi için 8-10 dakika bekletin. Ayrı bir karıştırma kabında tuz, un ve mayayı harmanlayın. Şişen yulaf ve rendelediğiniz elmayı ve yarım su bardağı suyu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini streç filmle sarıp 2 saat dinlendirin.
  2. Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alarak yoğurun. Elinizle yuvarlayarak şekil verin. Hafif unlanmış fırın tepsisine alın ve mayalanması için 1 saat daha bekletin.
  3. Mayalanan hamuru önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Elmalı Tarifler Ekmek Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Yulaflı Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği