Vişneli Ekmek Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Vişneli ekmek kadayıfı tatlısı ekranların sevilen yemek programı Masterchef'te yarışmacılardan istenmişti. Dilerseniz diğer masterchef tariflerine de göz atabilirsiniz.

Alternatif tarif önerisi: Pratik ekmek tatlısı tarifine göz atın.

Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Vişneli Ekmek Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bayat ekmekleri 2 cm kalınlığında dilimleyin. Ekmekleri ortadan ikiye ayırın ve fırın tepsisine dizip 150 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Toz şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın. Çekirdekleri ayıklanmış vişneleri şerbete ekleyin. Vişne tanelerini tabağa alın ve vişne şurubunu soğutmadan kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine gezdirin. Kısık ateşte kaynatarak şurup koyulaşıncaya kadar pişirin. Ekmeklerin yapış mamasına dikkat edin. Şerbet koyu kıvama gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Ekmek dilimlerini tabaklara yerleştirin. Üzerine vişne tanelerini paylaştırın. Krema, kaymak veya labne ile birlikte servis yapın. Ya da vişne tanelerini eklemeden önce ekmeğin üzerine sürerek servis edin. Afiyet olsun.


Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Ekmek Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği