Üzümlü Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Üzümlü Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzümlü Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Üzümleri bir kaseye alıp üzerine sıcak su ekleyin ve 5 dakika bekletin. Süzerek kağıt havlu ile iyice kurulayın. Unu geniş bir kaba alın. Maya, şeker, tuz ekleyip harmanlayın. Sütü ilave ederek yoğurun. Gerekirse azar azar un veya süt ilave edin. Tereyağını ekleyin ve elastik bir kıvam alıncaya kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Üzümleri hamurun üzerine serpiştirip karıştırın. Üzerini örterek 1 saat dinlendirin. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve tepsiye aralıklı dizin. Üzerini örterek 30 dakika daha dinlendirin. Üzerine yumurtalı su karışımından sürüp susam ve kabak çekirdeği serpiştirin ve 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği