Turna Yemişli Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Turna Yemişli Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Turna Yemişli Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, yulaf ezmesi, kabartma tozu, toz şeker, tuz ve tereyağını geniş bir kaba alarak karıştırın. Kurutulmuş turna yemişi ve ince kıydığınız taze biberiyeyi ekleyin. 15 dakika dinlendirin. Yayık ayranını ekleyip yoğurun.
  2. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp pürüzsüz ve kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 12 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği