Taze Soğanlı Ekmek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Soğanlı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Taze Soğanlı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Türk mutfağında genellikle ikinci rollerde yer alan soğan bu kez başrolü kaptı. Maya ve şekeri ılık suyun içinde eritin. Unu geniş bir kabın içerisine eleyin. Tuz ekleyin. Mayalı suyu, zeytinyağını ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve unlanmış tezgahta merdane ile 10-15 cm çapında açın. Hamurların üzerine ince doğranmış soğanları serpiştirin ve rulo şeklinde sarın. Daha sonra kendi etrafında dolayın ve merdane ile üzerinden geçerek inceltin.

Yapışmaz tavaya az miktarda yağ sürün ve pankekleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Kızartma Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği