Taze Otlu Ekmek
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Otlu Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Taze Otlu Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kuru domatesleri ince kıyın. Yaş maya, şeker ve 150 ml suyu bir kaba alıp karıştırın. Krema kıvamına gelen mayanın üzerine un serpip 10 dakika bekletin. Kalan unu ve tuzu ilave edin. Kalan suyu azar azar (hamuru yoğurmaya devam ettikçe) ılık su ekleyip yoğurmaya devam edin. Kıyılmış aromatik taze ot karışımı, kıyılmış kuru domates ve zeytinyağını ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamur malzemeleri özleşip ele yapışmayacak bir kıvama geldiğinde hamuru ikiye bölüp iki cam kasenin içine alın. Üzerlerini nemli bir bezle kapatıp 40 dakika bekletin. İki misli kabaran hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. 40 dakika daha bekletin. Üzerine kıyılmış biberiye ve iri çekilmiş deniz tuzu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra ızgara teli üzerine soğuyana kadar bekletin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği