Tarçınlı Ve Üzümlü Tatlı Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tarçınlı Ve Üzümlü Tatlı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Tarçınlı Ve Üzümlü Tatlı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, maya, tuz, tarçın ve şekeri bir yoğurma kabına alarak harmanlayın. Erittiğiniz tereyağı, süt ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamur ele yapışmayan bir kıvam aldığında ceviz içi ve kuru üzümü ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika daha dinlendirin. Mayalanan hamura elinizle şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve 30 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Ekmek Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği