Tahıllı Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tahıllı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Tahıllı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Maya ve suyu bir kasede karıştırıp maya eriyinceye kadar yaklaşık 15 dakika bekletin. Unlar ve iki tatlı kaşığı kadar tuzu geniş bir hamur yoğurma kabına alarak harmanlayın. Mayalı karışımı ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Ay çekirdeği içi, keten tohumu, kimyon tohumu, haşhaş tohumu ve pekmezi ilave edip tekrar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp şekillendirin. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alıp 40 dakika daha fırının içinde dinlendirin. Üzerine kepek serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği