Somun Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Somun Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Somun Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri. Un, tuz, toz şeker ve mayayı derin bir kapta harmanlayın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ilave edip yoğurun. Yumurta ve sütü ilave edin 10 dakika daha yoğurun. Üzerini temiz mutfak bezi ile örtüp 2 saat mayalanmaya bırakın.

Hamuru üç parçaya ayırın. Elinizle hamurları uzunlamasına yuvarlayıp saç örgüsü şeklinde hazırlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Üzerine un serpip 190 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp ılınınca dilimleyerek servis yapın.

Somun ekmeği: Bir çeşit tava ekmeğidir. Değişik şekillerde hazırlanabilir. Çoğunlukla fırınlarda dar ve uzun olarak hazırlanıp pişirilir. En çok tüketilen ekmek çeşididir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği