Sade Halka
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarifle karşınızdayız. Çay sohbetlerine eşlik edecek sade halkalar, tam buğday un ve mahlep ile hazırlanır. Özellikle misafir ağırlarken ikram edilen halkaları hazırlamak 20, pişirmek ise yaklaşık 15 dakikadır. Peki, leziz mi leziz sade halka nasıl yapılır? Listede verdiğimiz malzemeleri hazır ettiyseniz, ikramlık sade halka yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Hem tatlı, hem de tuzlu olarak sunabileceğiniz ev yapımı susamlı halka ve kızarmış halka tatlısı tarifine göz atmayı unutmayın.

Sade Halka Tarifi İçin

Malzemeler

Sade Halka

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu hamur yoğurma kabına alın. Tuzu, mahlebi, şekeri ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın. 
  2. Margarini, suyu ve sıvı yağı ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 
  3. Hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı avucunuzun içinde silindir şeklinde açın. Yuvarlayıp iki ucunu birleştirin. 
  4. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 12-15 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Sade Halka Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamuru hazırladıktan sonra 15 dakika dinlendirerek daha fazla kabarmasını sağlayabilirsiniz.
  2. Hazırladığınız halkaların üzerine susam ve çörek otu serpiştirebilirsiniz.
  3. Fırının içerisine bir kap su koymak, halkaların daha çıtır olmasını sağlayacaktır.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği