Rezeneli Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Rezeneli Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Rezeneli Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, şeker, tuz ve mayayı geniş bir kasede harmanlayın. Su ve sütü ekleyip ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Rezene tohumundan üzerine serpmek için az bir miktar ayırın ve kalanını hamura ekleyip tekrar yoğurun. Hamurun 2/3’ünü yuvarlayarak yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Kalan hamuru üç eşit parçaya bölüp uzun şerit haline getirip saç örgüsü şeklinde örün ve örgüyü yuvarlak hamurun etrafına yerleştirin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp kalan rezene tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği