Pita Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pita Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Pita Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri. Un, tuz, su, maya ve zeytinyağını derin bir kapta karıştırıp yoğurun. Üzerini nemli bir mutfak beziyle örtüp 40 dakika mayalanmaya bırakın.

Hamuru 6 parçaya ayırıp merdane ile mutfak tezgahında çapları 10’ar cm’lik yuvarlaklar açın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini örtüp 30 dakika tekrar mayalanmaya bırakın. Üzerlerine fırça ile süt sürün. 200 dereceye ayarlı fırında 12 dakika pişirin. Servis yapın.

Pita: Beyaz unla da yapabileceğiniz pita ekmeği, sandviç yapımında en çok tercih edilen ekmek çeşitlerindendir.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Diyet Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Lübnan Mutfağı Yemekleri Sandviç Tarifleri Ekmek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği