Patatesli Ve Havuçlu Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Ve Havuçlu Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Ve Havuçlu Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Yumurta sarılarını cam kasede çırpın, bir kısmını üzerine sürmek için ayırın. Hamur yoğurma kabına rendelenmiş patates, un, yumuşatılmış tereyağı, maya, yumurta sarısı, rendelenmiş havuç, kıyılmış dereotu, tuz, şeker ve baharatları alın. Karıştırıp yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında 2 saat bekletin. Kabaran hamuru unlu tezgaha alıp merdaneyle 2 santim kalınlığında açın. Üzerine keskin bir bıçakla çapraz olarak ince çizgiler atın (fazla derin olmamalı). Yuvarlak bir kalıpla kesin. Yağlanmış muffin kalıplarına yerleştirin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını 2 yemek kaşığı süt ya da su ile incelterek sürün. Oda ısısında 30 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Ekmekleri fırından alıp ızgara teli üzerinde soğutun. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği